RECEPTEN
HOMEMADE GRANOLA
Heb je altijd al eens graag zelf granola willen maken?
Wat heb je nodig?
- 120g grove havervlokken
- 80g quinoa, ongekookt
- 50g pecannoten, gehakt
- 1 el olijfolie
- 1 el honing
- 2tl kaneel
- 50g bananenchips
Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 180°C.
Meng de havervlokken, quinoa en pecannoten met de olijfolie en verdeel over de bakplaat. Laat 15 minuten bakken in de oven. Voeg dan de honing toe en bak nog eens 5 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en de kaneel en de bananenchips toe.
TIP! Roer de granola even om elke 5 minuten.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
ROMIGE ASPERGESOEP ZONDER ROOM
Wat heb je nodig?
- 1L water
- 1 bouillonblokje
- 1kg witte asperges
- 100ml halfvolle melk
- Peterselie
- Nootmuskaat
Hoe maak je het?
Schil en snij de asperges in stukken, gooi de schillen nog niet weg. Breng water aan de kook en voeg er een bouillonblokje en de asperge-schillen aan toe. Zeef de bouillon en verwijder de schillen na 10 minuten koken.
Kook de asperges in de gezeefde bouillon totdat ze gaar zijn. Lag de aspergepunten aan de kant en pureer de rest fijn in de bouillon.
Breng opnieuw aan de kook en voeg de melk toe.
Breng de soep op smaak met nootmuskaat en peterselie. Garneer met de aspergepunten.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
PLATTE KAASTAART
Wat heb je nodig?
- 200g muesli zonder suiker
- 2el honing
- 7 blaadjes gelatine
- 60ml vers sinaasappelsap
- 250g aardbeien
- 1 rijpe banaan
- 500g magere platte kaas
- 1 zakje vanillesuiker
- Muntblaadjes
Hoe maak je het?
Bekleed een springvorm met bakpapier en bestrijk de wanden met wat olie. Meng de muesli met de honing in een keukenmachine. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Breng het sinaasappelsap aan de kook. Neem het pannetje van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes er in op.
Maak de aardbeien schoon. Houd de helft voor later om te garneren. Pureer de rest van de aard-beien met de banaan en meng het gelatine-mengsel erdoor. Meng dit alles doorheen de platte kaas en voeg een zakje vanillesuiker toe.
Schenk het platte kaasmengsel in de vorm en laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast.
Garneer later met de aardbeien en muntblaadjes.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
COTTAGE CHEESE MET APPEL EN TONIJN
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
Wat heb je nodig?
- 160g tonijn uit blik
- 200g cottage cheese
- 1 appel
- 2 tomaten
- Bieslook
Hoe maak je het?
Meng alle ingrediënten.
Wat heb je nodig?
- 1 avocado
- 2 eieren, hardgekookt
- 2 lente-uien
- Bieslook
- Limoensap
- Cayennepeper
- Snuifje zout
Hoe maak je het?
Meng alle ingrediënten.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
AVOCADO-EIERSALADE
HOMEMADE ICE TEA
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
Wat heb je nodig?
- 1,5L water
- 4 rooibos theezakjes
- 1/4 grapefruit, ongeschild
- Rozemarijn
Hoe maak je het?
Kook het water. Breng het van het kook en voeg de theezakjes toe. Laat ze 5 minuten intrekken. Voeg dan de grapefruit in partjes en de rozemarijn toe. Laat de ice tea afkoelen in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
TIRAMISU MET AARDBEI
Wat heb je nodig?
- 300ml magere Griekse yoghurt
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 volkoren speculaasjes
- 300g aardbeien, in stukjes
Hoe maak je het?
Meng de yoghurt met de vanillesuiker.
Verkruimel de speculaasjes.
Vul de glaasjes met een laagje speculaas, een laagje yoghurt en een laagje aardbeien. Herhaal dit nog een keer.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- Kruimeldeeg
- 2el olijfolie
- 1 teentje look
- 1 ui, versnipperd
- 600g verse bladspinazie
- 60g amandelschilfers
- Nootmuskaat
- Zout
- 5 eieren
- 200g Cottage Cheese
Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 180°C. Leg bakpapier op de bodem van een springvorm met 22cm doorsnede. Bekleed de springvorm met het deeg en druk goed aan.
Doe 2 eetlepels olijfolie in de wok en fruit de knoflook samen met de ui. Voeg de spinazie in delen toe, schep goed om totdat alles geslonken is. Voeg de amandelschilfers, de nootmuskaat en wat zout toe aan de spinazie.
Klop in een grote kom de eieren los en voeg de Cottage Cheese eraan toe.
Verdeel de spinazie over de bodem van de springvorm en schenk het eimengsel erover. Zet de quiche in de oven gedurende 35 minuten.
QUICHE MET COTTAGE CHEESE EN SPINAZIE
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
GEZONDE IJSJES
CALIPO
Vries 100ml versgeperst appelsiensap met 1/2tl honing in
voor 15 minuten. Voeg dan 2el magere yoghurt toe en vries
verder in.
STOPLICHT
Vul de vormpjes voor 1/3 met enkele gemixte aardbeien
en 1/2tl honing. Vries 20 minuten in. Neem de vormpjes
even uit de diepvries en vul de volgende 2/3 met vers
appelsien en gemixte mango. Plaats de vormpjes
vervolgens terug in de diepvries voor 20 minuten. Vul de
rest van de vormpjes met gemixte kiwi met 1/2tl honing en
zet terug in de diepvries.
CHOCOLADE
Mix 1/2 banaan, 1tl cacaopoeder en 100ml amandelmelk.
Vul de vormpjes en zet in de diepvries.
TIP! Om de ijsjes uit de vormpjes te krijgen, kan je ze even onder warm water houden.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
OVERNIGHT OATS MET GERASPTE APPEL
Wat heb je nodig?
- 4el havervlokken
- 200ml (plantaardige) melk
- enkele rozijntjes
- 1tl kaneel
- 1 appel
Hoe maak je het?
Meng voordat je gaat slapen de havervlokken, melk, rozijnen en kaneel. Zet dit in de koelkast met plastic folie. Roer 's ochtends goed om en rasp de appel erin.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
Wat heb je nodig?
- 1 appel
- Pindakaas
- Chocoladeschilfers of hagelslag
- Banaan, in stukjes
- 1el magere yoghurt
- Enkele rozijnen
- Noten, gehakt
- Chocolade, gesmolten
- Muesli of granola
Hoe maak je het?
1. Was de appel, haal het klokkenhuis met een
appelboor uit de appel en snijd in schijfjes.
2. Voor donut 1: besmeer de donut met pindakaas,
beleg met stukjes banaan en strooi er was
chocoladeschilfers of hagelslag over.
3. Voor donut 2: besmeer de donut met yoghurt en
beleg met rozijnen en gehakte noten.
4. Voor donut 3: besprenkel de donut met
gesmolten chocolade en beleg met muesli of
granola.
APPELDONUTS
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
FRENCH TOAST OP Z'N ZOMERS
Wat heb je nodig voor 1 portie?
- 3 sneden (oud) volkoren brood
- 2 eieren
- 100ml halfvolle melk
- 1el olijfolie
- 150g diepvriesfruit
- 100ml magere natuur yoghurt
Hoe maak je het?
Kluts de eieren in een soepbord. Voeg de melk toe en klop los. Plaats ondertussen het diepvriesfruit 2 minuten in de microgolf. Week een sneetje brood in het ei-melkmengsel gedurende enkele seconden. Bak het sneetje brood bruin aan beide kanten, herhaal dit voor de andere sneetjes. Roer het fruit tot een coulis. Meng de coulis met de yoghurt. Giet het yoghurtmengsel over de wentelteefjes.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
VEGETARISCHE COUSCOUSSALDE
Wat heb je nodig voor 4 porties?
- 300g volkoren couscous
- 500g broccoli
- 1 rode ui, in ringen
- 1 avocado, in blokjes
- 300g sojabonen
- 300g kikkererwten, uitgelekt
- Munt
- 200g babyspinazie
- 1el olijfolie
- Peper
- Citroensap
Hoe maak je het?
Bereid de couscous volgens de verpakking. Stoom
de broccoli gaar. Meng alle ingrediënten. Werk af
met citroensap.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
ZOETE AARDAPPEL OP DE BBQ
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
Wat heb je nodig voor 4 porties?
- 4 zoete aardappels, geschild en in blokjes
- 100g fetakaas
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2el oregano
- 2el paprikapoeder
- Olijfolie
Hoe maak je het?
Leg de stukjes aardappel op een stuk
aluminiumfolie. Strooi de overige ingrediënten over de
aardappel. Vouw de folie dicht en leg het 15-20 minuten
op de bbq. Ze voelen zacht aan als ze gaar zijn.
VENKEL-KOMKOMMERSALADE
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
Wat heb je nodig voor 4 porties?
- 1 venkel
- 1 komkommer
- 2el extra vierge olijfolie
- 2el witte balsamicoazijn
- 2el mosterd
- Peper en zout
Hoe maak je het?
Verwijder de harde kern van de venkel en snijd het in
dunne plakjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes
door er met een dunschiller in zijn lengte over te
gaan. Meng alle ingrediënten.
HOMEMADE PIZZA
Wat heb je nodig voor 3 pizza's?
Voor de basispizza:
- Bloem
- 3 vellen pizzadeeg
- 3 pollepels tomatencoulis
- 250g champignons, in stukjes
- 1 bol mozarella
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- Olijven
-Oregano
Voor de toppings:
- 1 handvol rucola, gehakt
- Enkele kerstomaten, gehalveerd
- 3 sneden parmaham
- 1 sneden gekookte ham
Hoe maak je het?
Strooi wat bloem op de pizzaplaat en leg het deeg erover.
Bestrijk het deeg met 1 pollepel tomatencoulis. Beleg het
deeg met de ingrediënten uit de basislijst.
Pizza 1:
Zet de basispizza in de oven of op de bbq. Verdeel na het
bakken de rucola en kerstomaten over de pizza.
Pizza 2:
Zet de basispizza in de oven of op de bbq. Bak terwijl in
een pan de schijfjes parmaham totdat ze krokant zijn. Beleg
de pizza na het bakken met de parmahem.
Pizza 3:
Beleg de pizza, naast de basisingrediënten, ook met de
gekookte ham.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
GROENTENPANNEKOEKEN
Wat heb je nodig voor 4 porties?
- 4el maïsolie
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1/2 courgette
- 2 wortels
- 1 ei
- 150g volkoren bloem
- 200 ml halfvolle melk
- Peterselie, gehakt
Hoe maak je het?
Gebruik 1el maïsolie om de sjalot samen met de
knoflook te stoven. Mix de courgette en de wortels in
de keukenmachine. Voeg later ook de sjalot, knoflook,
het ei, de bloem en melk toe aan het mengsel in de
keukenmachine en mix tot een glad beslag. Verhit een
pan, giet er de overige maïsolie in en maak vier
pannenkoeken van het beslag. Werk af met peterselie.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
ANANAS-KOKOSGEBAK
Wat heb je nodig?
- 150g havermout
- 2 eieren
- 250g verse ananas, in kleine stukjes
- 30g geraspte kokos
- 2el vloeibare margarine
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180°C. Mix alle ingrediënten in een keukenmachine. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en giet het mengsel erin. Bak het 50 minuten in de oven. Wordt de bovenkant donker, dek het dan af met een stukje bakpapier. Snijd in blokjes en bewaar in de koelkast. Strooi wat geraspte kokos over de gebakjes voor het serveren.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
HEALTHY PITA
Wat heb je nodig voor 4 porties?
- 4 volkoren pitabroodjes
- 1 courgette, in schijfjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 8 kerstomaten, gehalveerd
- 1 avocado
- sap van 1/2 limoen
- 1 ui, versnipperd
- 300g kip- of kalkoenblokjes
- 4el olijfolie
- peterselie, paprikapoeder, peper en zout
Hoe maak je het?
Grill de courgette en paprika 15 minuten in de oven op
225°C. Grill de pitabroodjes even mee of steek ze in de
broodrooster. Verwarm olijfolie in een pan, fruit hierin de
ui en bak de kip- of kalkoenblokjes. Kruid met
paprikapoeder, peper en zout. Maak ondertussen de
dressing door de avocado, het limoensap, de peterselie,
peper en zout in de keukenmachine te mixen. Snijd de
pitabroodjes open en beleg met de groenten en kip- of
kalkoenblokjes. Werk af met de dressing.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
LEMONMUFFINS
Wat heb je nodig?
- 250g volkoren bloem
- 2tl bakpoeder
- 135g suiker
- 1tl citroenzeste (biocitroen)
- 2 eieren
- 180ml magere yoghurt
- 6el vloeibare margarine
- 60ml citroensap
- 1/2tl vanille extract (optioneel)
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 220°C. Zeef in een grote kom
de bloem en bakpoeder. Meng de suiker en de
citroenzeste erdoor. Klop in een andere kom de eieren
met de yoghurt, margarine, citroensap en het vanille-
extract. Giet het yoghurtmengsel bij het bloemmengsel
en roer om. Opgelet! Het mengsel moet dik zijn.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffin- vormpjes. Bak gedurende 3 minuten, verlaag dan de
oventemperatuur tot 180°C en bak nog eens
15 minuten. Laat even afkoelen.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
PASTA MET ZALM EN ASPERGES
Wat heb je nodig voor 4 porties?
- 400g volkoren pasta
- 300g verse zalm
- 4el olijfolie
- 400g champignons, in stukjes
- Enkele kerstomaatjes
- Peper
- 2 bosuitjes, in ringen
- 400g witte asperges, geschild
Hoe maak je het?
Kook de pasta volgens de instructies van de
verpakking. Snijd de zalm in stukken. Bak de zalm in 4el
olijfolie. Kook de asperges gaar. Voeg de champignons
toe aan de zalm en laat even meebakken. Laat de
kerstomaten kort meebakken. Eens de pasta gekookt is,
giet deze af en laat meebakken in de pan met de zalm
en de champignons. Voeg de asperges, bosuitjes en wat
peper toe.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
NON-ALCOHOLIC SANGRIA
Wat heb je nodig?
- 1L bruiswater
- Enkele aardbeien, in kwartjes
- 250ml vers pompelmoessap
- 1el agavesiroop of honing (optioneel)
- Ijsblokjes
Hoe maak je het?
Voeg alle ingrediënten samen, behalve de
ijsblokjes. Plaats het een 24 uur in de koelkast. Voeg
enkele ijsblokjes toe bij het serveren.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
PASTA MET RODE LINZEN
Wat heb je nodig voor 4 porties?
- 400g volkoren pasta
- 1 courgette, in blokjes
- 2 rode paprika's, in blokjes
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 200g gedroogde linzen
- 3 tomaten, in blokjes
- Enkele zongedroogde tomaten
- 500ml water
- Peper en zout
- Paprikapoeder
Hoe maak je het?
Verwarm wat olijfolie in een grote pan. Voeg de
courgette, paprika's, tomaten en knoflook toe en wok
ze zo'n 5 minuten. Voeg vervolgens de linzen en het
water toe. Laat het geheel 20 minuten zachtjes
pruttelen. Voeg eventueel nog wat water toe als het
sneller droog wordt. Het moet uiteindelijk een dikke
saus worden. Kook ondertussen de pasta volgens de
aanwijzingen op de verpakking. Kruid de saus met
peper, zout en paprikapoeder. Garneer met
zongedroogde tomaten.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
CROQUE ZALM
Wat heb je nodig voor 1 portie?
- 2 sneden volkoren brood
- 1el kruidenkaas
- 1 plak gerookte zalm
- 1/5 komkommer, in schijfjes
- bieslook, fijngehakt
- peper
Hoe maak je het?
Besmeer een sneetje brood met de kruidenkaas. beleg
met zalm, komkommer en bieslook. Doe er wat peper
over en les het andere sneetje brood erop. Bak de
croque goudbruin.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!
APPELTAART
Wat heb je nodig?
Voor het deeg: Voor de vulling:
- 200g havermout - 3 appels, in stukjes
- 100g amandelmeel - 1el kaneel
- 50g zonnebloemolie - 1 banaan
- 2el honing - 1 ei
- 1tl vanille-extract - 30 havermout
- 1tl vanille-extract
Hoe maak je het?
Mix de havermout fijn in de keukenmachine tot
havermeel. Schenk het havermeel samen met het
amandelmeel, de olie, honing en vanille-extract in een
beslagkom en kneed tot een plakkerig deeg. Vet een
springvorm (24cm) in met olie en bekleed de taartbodem
en de randen met 3/4 van het deeg. Houd 1/4 voor later
als afwerking. Druk het deeg stevig aan met de onderkant
van een lepel. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de
appelstukjes met kaneel. Mix de banaan, het ei, de
havermout en het vanille-extract in de keukenmachine tot
een glad mengsel. Meng het banaanmengsel onder de
appelstukjes en giet het over de taartbodem. Strooi het
overige deeg over de vulling. Zet de taart 30 minuten in
de oven. Laat afkoelen en zet het nog 2 uur in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!