RECEPTEN

HOMEMADE GRANOLA

Heb je altijd al eens graag zelf granola willen maken? 

Wat heb je nodig? 

- 120g grove havervlokken 

- 80g quinoa, ongekookt

- 50g pecannoten, gehakt

- 1 el olijfolie 

- 1 el honing 

- 2tl kaneel 

- 50g bananenchips

Hoe maak je het? 

Verwarm de oven op 180°C. 

Meng de havervlokken, quinoa en pecannoten met de olijfolie en verdeel over de bakplaat. Laat 15 minuten bakken in de oven. Voeg dan de honing toe en bak nog eens 5 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en de kaneel en de bananenchips toe.

TIP! Roer de granola even om elke 5 minuten.

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

ROMIGE ASPERGESOEP ZONDER ROOM

Wat heb je nodig? 

- 1L water 

- 1 bouillonblokje

- 1kg witte asperges

- 100ml halfvolle melk 

- Peterselie 

- Nootmuskaat

Hoe maak je het? 

Schil en snij de asperges in stukken, gooi de schillen nog niet weg. Breng water aan de kook en voeg er een bouillonblokje en de asperge-schillen aan toe. Zeef de bouillon en verwijder de schillen na 10 minuten koken.

Kook de asperges in de gezeefde bouillon totdat ze gaar zijn. Lag de aspergepunten aan de kant en pureer de rest fijn in de bouillon. 

Breng opnieuw aan de kook en voeg de melk toe. 

Breng de soep op smaak met nootmuskaat en peterselie. Garneer met de aspergepunten.

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

PLATTE KAASTAART

Wat heb je nodig? 

- 200g muesli zonder suiker

- 2el honing 

- 7 blaadjes gelatine 

- 60ml vers sinaasappelsap

- 250g aardbeien

- 1 rijpe banaan 

- 500g magere platte kaas

- 1 zakje vanillesuiker

- Muntblaadjes

Hoe maak je het? 

Bekleed een springvorm met bakpapier en bestrijk de wanden met wat olie. Meng de muesli met de honing in een keukenmachine. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.

Week de gelatine 5 minuten in koud water. Breng het sinaasappelsap aan de kook. Neem het pannetje van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes er in op. 

Maak de aardbeien schoon. Houd de helft voor later om te garneren. Pureer de rest van de aard-beien met de banaan en meng het gelatine-mengsel erdoor. Meng dit alles doorheen de platte kaas en voeg een zakje vanillesuiker toe. 

Schenk het platte kaasmengsel in de vorm en laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast. 

Garneer later met de aardbeien en muntblaadjes.

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

COTTAGE CHEESE MET APPEL EN TONIJN

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

Wat heb je nodig? 

- 160g tonijn uit blik

- 200g cottage cheese

- 1 appel 

- 2 tomaten 

- Bieslook

Hoe maak je het? 

Meng alle ingrediënten.

 

Wat heb je nodig? 

- 1 avocado 

- 2 eieren, hardgekookt

- 2 lente-uien 

- Bieslook

- Limoensap

- Cayennepeper

- Snuifje zout

Hoe maak je het? 

Meng alle ingrediënten.

 

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

AVOCADO-EIERSALADE

HOMEMADE ICE TEA

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

Wat heb je nodig? 

- 1,5L water

- 4 rooibos theezakjes

- 1/4 grapefruit, ongeschild

- Rozemarijn

Hoe maak je het? 

Kook het water. Breng het van het kook en voeg de theezakjes toe. Laat ze 5 minuten intrekken. Voeg dan de grapefruit in partjes en de rozemarijn toe. Laat de ice tea afkoelen in de koelkast. 

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

TIRAMISU MET AARDBEI

Wat heb je nodig?

- 300ml magere Griekse yoghurt 

- 1 zakje vanillesuiker

- 4 volkoren speculaasjes

- 300g aardbeien, in stukjes

Hoe maak je het? 

Meng de yoghurt met de vanillesuiker. 

Verkruimel de speculaasjes. 

Vul de glaasjes met een laagje speculaas, een laagje yoghurt en een laagje aardbeien. Herhaal dit nog een keer. 

 

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

- Kruimeldeeg

- 2el olijfolie

- 1 teentje look

- 1 ui, versnipperd

- 600g verse bladspinazie

- 60g amandelschilfers

- Nootmuskaat

- Zout

- 5 eieren 

- 200g Cottage Cheese

Hoe maak je het? 

Verwarm de oven op 180°C. Leg bakpapier op de bodem van een springvorm met 22cm doorsnede. Bekleed de springvorm met het deeg en druk goed aan. 

Doe 2 eetlepels olijfolie in de wok en fruit de knoflook samen met de ui. Voeg de spinazie in delen toe, schep goed om totdat alles geslonken is. Voeg de amandelschilfers, de nootmuskaat en wat zout toe aan de spinazie. 

Klop in een grote kom de eieren los en voeg de Cottage Cheese eraan toe. 

Verdeel de spinazie over de bodem van de springvorm en schenk het eimengsel erover. Zet de quiche in de oven gedurende 35 minuten. 

 

QUICHE MET COTTAGE CHEESE EN SPINAZIE

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

Ijsjes.jpg

GEZONDE IJSJES

CALIPO
  Vries 100ml versgeperst appelsiensap met 1/2tl honing in
  voor 15 minuten. Voeg dan 2el magere yoghurt toe en vries
  verder in. 

STOPLICHT

  Vul de vormpjes voor 1/3 met enkele gemixte aardbeien
  en 1/2tl honing. Vries 20 minuten in. Neem de vormpjes  
  even uit de diepvries en vul de volgende 2/3 met vers    
  appelsien en gemixte mango. Plaats de vormpjes
  vervolgens terug in de diepvries voor 20 minuten. Vul de
  rest van de vormpjes met gemixte kiwi met 1/2tl honing en
  zet terug in de diepvries. 

CHOCOLADE

  Mix 1/2 banaan, 1tl cacaopoeder en 100ml amandelmelk.
  Vul de vormpjes en zet in de diepvries. 

TIP! Om de ijsjes uit de vormpjes te krijgen, kan je ze even onder warm water houden. 

 

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

Overnight oats.jpg

OVERNIGHT OATS MET GERASPTE APPEL

Wat heb je nodig? 

- 4el havervlokken 

- 200ml (plantaardige) melk

- enkele rozijntjes

- 1tl kaneel 

- 1 appel

Hoe maak je het? 

Meng voordat je gaat slapen de havervlokken, melk, rozijnen en kaneel. Zet dit in de koelkast met plastic folie. Roer 's ochtends goed om en rasp de appel erin.

 

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

Wat heb je nodig? 

- 1 appel​

- Pindakaas

- Chocoladeschilfers of hagelslag

- Banaan, in stukjes

- 1el magere yoghurt 

- Enkele rozijnen 

- Noten, gehakt

- Chocolade, gesmolten 

- Muesli of granola

Hoe maak je het? 

1. Was de appel, haal het klokkenhuis met een
   appelboor uit de appel en snijd in schijfjes. 

2. Voor donut 1: besmeer de donut met pindakaas,
    beleg met stukjes banaan en strooi er was
    chocoladeschilfers of hagelslag over. 
3. Voor donut 2: besmeer de donut met yoghurt en
    beleg met rozijnen en gehakte noten. 

4. Voor donut 3: besprenkel de donut met
    gesmolten chocolade en beleg met muesli of
    granola. 

APPELDONUTS

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

Wentelteefjes.jpg

FRENCH TOAST OP Z'N ZOMERS

Wat heb je nodig voor 1 portie? 

- 3 sneden (oud) volkoren brood

- 2 eieren

- 100ml halfvolle melk

- 1el olijfolie

- 150g diepvriesfruit

- 100ml magere natuur yoghurt

Hoe maak je het? 

Kluts de eieren in een soepbord. Voeg de melk toe en klop los. Plaats ondertussen het diepvriesfruit 2 minuten in de microgolf. Week een sneetje brood in het ei-melkmengsel gedurende enkele seconden. Bak het sneetje brood bruin aan beide kanten, herhaal dit voor de andere sneetjes. Roer het fruit tot een coulis. Meng de coulis met de yoghurt. Giet het yoghurtmengsel over de wentelteefjes.

 

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

Couscous.jpg

VEGETARISCHE COUSCOUSSALDE 

Wat heb je nodig voor 4 porties? 

- 300g volkoren couscous

- 500g broccoli 

- 1 rode ui, in ringen

- 1 avocado, in blokjes

- 300g sojabonen 

- 300g kikkererwten, uitgelekt 

- Munt

- 200g babyspinazie

- 1el olijfolie

- Peper

- Citroensap

Hoe maak je het? 

       Bereid de couscous volgens de verpakking. Stoom
       de broccoli gaar. Meng alle ingrediënten. Werk af
       met citroensap.

 

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

Zoete aardappel.jpg

ZOETE AARDAPPEL OP DE BBQ

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

Wat heb je nodig voor 4 porties? 

- 4 zoete aardappels, geschild en in blokjes

- 100g fetakaas

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 2el oregano

- 2el paprikapoeder

- Olijfolie

Hoe maak je het? 

        Leg de stukjes aardappel op een stuk
        aluminiumfolie. Strooi de overige ingrediënten over de
        aardappel. Vouw de folie dicht en leg het 15-20 minuten
        op de bbq. Ze voelen zacht aan als ze gaar zijn.

 

Komkommer-venkelsalade.jpg

VENKEL-KOMKOMMERSALADE

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

Wat heb je nodig voor 4 porties? 

- 1 venkel
- 1 komkommer

- 2el extra vierge olijfolie

- 2el witte balsamicoazijn

- 2el mosterd

- Peper en zout

Hoe maak je het? 

        Verwijder de harde kern van de venkel en snijd het in
       dunne plakjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes
       door er met een dunschiller in zijn lengte over te
       gaan. Meng alle ingrediënten.

 

Pizza.jpg

HOMEMADE PIZZA

Wat heb je nodig voor 3 pizza's? 

Voor de basispizza:

  - Bloem

  - 3 vellen pizzadeeg

  - 3 pollepels tomatencoulis

  - 250g champignons, in stukjes

  - 1 bol mozarella

  - 1 rode paprika

  - 1 rode ui

  - Olijven

  -Oregano

Voor de toppings:

  - 1 handvol rucola, gehakt

  - Enkele kerstomaten, gehalveerd

  - 3 sneden parmaham

  - 1 sneden gekookte ham

Hoe maak je het? 

   Strooi wat bloem op de pizzaplaat en leg het deeg erover.

   Bestrijk het deeg met 1 pollepel tomatencoulis. Beleg het
   deeg met de ingrediënten uit de basislijst.

 

Pizza 1:

   Zet de basispizza in de oven of op de bbq. Verdeel na het
   bakken de rucola en kerstomaten over de pizza.

 

Pizza 2:

   Zet de basispizza in de oven of op de bbq. Bak terwijl in
  een pan de schijfjes parmaham totdat ze krokant zijn. Beleg
  de pizza na het bakken met de parmahem.

 

Pizza 3:

  Beleg de pizza, naast de basisingrediënten, ook met de    
  gekookte ham.

 

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

Groentenpannenkoeken.jpg

GROENTENPANNEKOEKEN

Wat heb je nodig voor 4 porties? 

- 4el maïsolie
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1/2 courgette
- 2 wortels
- 1 ei

- 150g volkoren bloem 
- 200 ml halfvolle melk 
- Peterselie, gehakt

Hoe maak je het? 

         Gebruik 1el maïsolie om de sjalot samen met de
         knoflook te stoven. Mix de courgette en de wortels in
         de keukenmachine. Voeg later ook de sjalot, knoflook,
         het ei, de bloem en melk toe aan het mengsel in de
         keukenmachine en mix tot een glad beslag. Verhit een
         pan, giet er de overige maïsolie in en maak vier
         pannenkoeken van het beslag. Werk af met peterselie.

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

Ananas-kokos.jpg

ANANAS-KOKOSGEBAK

Wat heb je nodig? 

- 150g havermout 
- 2 eieren 
- 250g verse ananas, in kleine stukjes
- 30g geraspte kokos
- 2el vloeibare margarine

Hoe maak je het? 

         Verwarm de oven voor op 180°C. Mix alle ingrediënten            in een keukenmachine. Bekleed een ovenschaal met                bakpapier en giet het mengsel erin. Bak het 50 minuten          in de oven. Wordt de bovenkant donker, dek het dan af          met een stukje bakpapier. Snijd in blokjes en bewaar in            de koelkast. Strooi wat geraspte kokos over de                        gebakjes voor het serveren.

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

Pita.jpg

HEALTHY PITA

Wat heb je nodig voor 4 porties? 

- 4 volkoren pitabroodjes

- 1 courgette, in schijfjes

- 1 gele paprika, in reepjes 

- 8 kerstomaten, gehalveerd 

- 1 avocado

- sap van 1/2 limoen

- 1 ui, versnipperd

- 300g kip- of kalkoenblokjes

- 4el olijfolie

- peterselie, paprikapoeder, peper en zout

Hoe maak je het? 

       Grill de courgette en paprika 15 minuten in de oven op
       225°C. Grill de pitabroodjes even mee of steek ze in de
       broodrooster. Verwarm olijfolie in een pan, fruit hierin de
       ui en bak de kip- of kalkoenblokjes. Kruid met
       paprikapoeder, peper en zout. Maak ondertussen de
       dressing door de avocado, het limoensap, de peterselie,
       peper en zout in de keukenmachine te mixen. Snijd de
       pitabroodjes open en beleg met de groenten en kip- of
       kalkoenblokjes. Werk af met de dressing.

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

Lemonmuffins.jpg

LEMONMUFFINS

Wat heb je nodig? 

- 250g volkoren bloem
- 2tl bakpoeder
- 135g suiker
- 1tl citroenzeste (biocitroen)
- 2 eieren
- 180ml magere yoghurt
- 6el vloeibare margarine
- 60ml citroensap
- 1/2tl vanille extract (optioneel)

 

Hoe maak je het? 

         Verwarm de oven voor op 220°C. Zeef in een grote kom
         de bloem en bakpoeder. Meng de suiker en de
         citroenzeste erdoor. Klop in een andere kom de eieren
         met de yoghurt, margarine, citroensap en het vanille-
         extract. Giet het yoghurtmengsel bij het bloemmengsel
         en roer om. Opgelet! Het mengsel moet dik zijn.
         Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffin-                          vormpjes. Bak gedurende 3 minuten, verlaag dan de
         oventemperatuur tot 180°C  en bak nog eens
         15 minuten. Laat even afkoelen.

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

Pasta met zalm.jpg

PASTA MET ZALM EN ASPERGES

Wat heb je nodig voor 4 porties? 

- 400g volkoren pasta 

- 300g verse zalm 

- 4el olijfolie

- 400g champignons, in stukjes

- Enkele kerstomaatjes

- Peper

- 2 bosuitjes, in ringen 

- 400g witte asperges, geschild

Hoe maak je het? 

       Kook de pasta volgens de instructies van de

       verpakking. Snijd de zalm in stukken. Bak de zalm in 4el
       olijfolie. Kook de asperges gaar. Voeg de champignons
       toe aan de zalm en laat even meebakken. Laat de
       kerstomaten kort meebakken. Eens de pasta gekookt is,
       giet deze af en laat meebakken in de pan met de zalm
       en de champignons. Voeg de asperges, bosuitjes en wat
       peper toe.

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

Non-alcoholic sangria.jpg

NON-ALCOHOLIC SANGRIA

Wat heb je nodig? 

- 1L bruiswater
- Enkele aardbeien, in kwartjes
- 250ml vers pompelmoessap
- 1el agavesiroop of honing (optioneel)
- Ijsblokjes

Hoe maak je het? 

       Voeg alle ingrediënten samen, behalve de
       ijsblokjes. Plaats het een 24 uur in de koelkast. Voeg
       enkele ijsblokjes toe bij het serveren.

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

Pasta met rode linzen.jpg

PASTA MET RODE LINZEN

Wat heb je nodig voor 4 porties? 

         - 400g volkoren pasta

         - 1 courgette, in blokjes

         - 2 rode paprika's, in blokjes

         - 1 teentje knoflook, gehakt

         - 200g gedroogde linzen

         - 3 tomaten, in blokjes

         - Enkele zongedroogde tomaten

         - 500ml water

         - Peper en zout

         - Paprikapoeder

Hoe maak je het? 

         Verwarm wat olijfolie in een grote pan. Voeg de
         courgette, paprika's, tomaten en knoflook toe en wok    
         ze zo'n 5 minuten. Voeg vervolgens de linzen en het
         water toe. Laat het geheel 20 minuten zachtjes
         pruttelen. Voeg eventueel nog wat water toe als het
         sneller droog wordt. Het moet uiteindelijk een dikke
         saus worden. Kook ondertussen de pasta volgens de
         aanwijzingen op de verpakking. Kruid de saus met
         peper, zout en paprikapoeder. Garneer met
         zongedroogde tomaten.

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

Croque zalm.jpg

CROQUE ZALM

Wat heb je nodig voor 1 portie? 

         - 2 sneden volkoren brood

         - 1el kruidenkaas

         - 1 plak gerookte zalm

         - 1/5 komkommer, in schijfjes

         - bieslook, fijngehakt

         - peper

Hoe maak je het? 

         Besmeer een sneetje brood met de kruidenkaas. beleg
         met zalm, komkommer en bieslook. Doe er wat peper
         over en les het andere sneetje brood erop. Bak de
         croque goudbruin. 

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet me niet te taggen op Instagram @the.one.with.the.dietitian!

+32 (0) 494 759 433

Krukstraat 25
3770 Riemst

Locatie: Optima Forma (Chirodroom) 

Appelboomgaardstraat 6A 

3740 Munsterbilzen

Locatie: Move Better 

Jesserenstraat 50

3840 Borgloon

©2019